Одржана 7. седница Скупштине ВВОСС

Дана, 25. фебруара 2020. године, у свечаној дворани Дома Војске Србије одржана је 7.седница Скупштине удружења ВВОСС.

Седници је присуствовало 81 члан Удружења и 18 гостију из састава Министарства одбране, Војске Србије и других удружења. Седницом је руководило радно председништво на челу са генерал-пуковником у пензији проф. др Бранком Кргом, Председником Скупштине Удружења.

Пре почетка седнице интонирана је химна Републике Србије и минутом ћутања одата почаст преминулим члановима Удружења. Скупштини су се обратили гости пожелевши успех у раду, наглашавајући значај постојања нашег Удружења и веома добру сарадњу са институцијама система одбране и другим удружењима.

Усвојена су следећа документа: извештај о раду Удружења у 2019. години, извештај Надзорног одбора о раду Удружења у 2019. години и план рада Удружења у 2020. годиниУ даљем току скупштине усвојен је предлог измена статута и избор заставе ВВОСС.

Изабрани су нови чланови у органима ВВОСС и то:  

  • за члана Управног одбора изабран Љубинко Ђинђић, који је на том месту заменио Милорада Башарагина који због личних обавезе није у могућности да се посвети раду у УО Удружења,
  • за члана Управног одбора, уједно и секретара  Удружења изабран је Градимир Јовановић, уместо Милана Пејовића, који због болести није у могућности да обавља ту дужност,
  • за члана Надзорног одбора изабран је Милан Пејовић, уместо Градимира Јовановића.

Појединцима су додељена признања Удружења. За несебичан и самопрегоран рад и велики допринос успешној реализацији задатака, додељена је медаљон, Миодраги Капору .  За пружену помоћ у функционисању, реализацији активности и изванредну сарадњу са нашим Удружењем додељена су 2 медаљона бригадном генералу Мирољубу Чупићу Начелнику Управе  за обавештајно-извиђачке послове ВС  и Стевици Карапанџи бившем директору Медија центра Одбрана и захвалница госпођи Биљани Шљиванчанин из Управе за традицију, стандарде и ветеране МО.





У завршној речи генерал Крга је изразио захвалност члановима и гостима на учешћу у раду седнице. Оценио је да је реализован велики број активности у протеклој години и истакао да је пред Удружењем у 2020. години велики број планираних активности, те да се очекује веће ангажованје чланова удружења, кроз рад секција и ванредне активности у области сарадње, издаваштва и едукације. Истакао је такође да је као и ранијих година Удружее ВВОСС увек спремно да помогне систему одбране. Оценио је да је сарадња са другим удружењима веома добра. На крају је пожелео успех у раду представницима Министарства одбране, Војске Србије и других удружења. Члановима Удружења се захвалио на досадашњем ангажовању и пожелео им добро здравље и успех.

По завршетку седнице Скупштине приређен је коктел за све учеснике. 

Оставите одговор