Преминуо ДРЕКИЋ, Јована, МИЛАН, пуковник у пензији 26.02.1946. – 14.11.2020.

Милан Дрекић је рођен 26.02.1946. године у Књажевцу, Република Србија. После завршене осмогодишње школе и гимназије, уписује се 1964. године на смер пешадије Војне Академије КоВ, као питомац 20а класе. Након завршене академије 1967. године, распоређен је на дужност у Толмину, Р. Словенија, а затим у почасни батаљон гарде у Београду. Захваљујући изузетном залагању и постигнутим резултатима на овим дужностима и у складу својим жељама опредељује се за војну дипломатију и након успешних припрема одлази на дужност у војно изасланство у Каиру.

По повратку у земљу завршава Вишу војну академију, а након тога наставља обавештајну  каријеру у Осјеку. Није било потребно много времена да се препознају његови квалитети и после 5 година долази на дужност у Обавештајну управу, где обавља одговорне руководеће дужности.

Током војне каријере више пута је одликован и награђиван за савесно обављање дужности, самопрегоран рад и допринос у развоју система одбране од стране команданата јединица, начелника Обавештајне управе, НГШ и Министра одбране.

Милан Дрекић је преминуо 14.11.2020. године у Београду. За собом је оставио супругу Кристину и ћерке Наташу и Анкицу.

Сахрана преминулог Милана Дрекића обављена je 18. новембра на гробљу Орловача у Београду, у кругу најуже породице и пријатеља, делегације ВОА и представника удружења Ветерана војнообавештајне службе.

Оставите одговор