ВОС и специјалне јединице у одбрани отаџбине

У Панчеву је 20. јуна 2024. године реализовано одржавање трибине/округлог стола и отварање изложбе „Војнообавештајна служба и специјалне јединице у одбрани отаџбине током 20. века“ у организацији удружења „Ветерани војнообавештајне службе Србије“ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У уводним излагањима учесници трибине кратко су се осврнули на историјат настанка војнообавештајне службе, са посебним освртом на обавештајне официре и руководиоце који су значајно утицали на развој војнообавештајне службе; активност војнообавештајне службе током припрема и извршења НАТО агресије на СРЈ 1999. године и историјат настанка специјалних јединица, њихову обуку и учешће у борбеним дејствима до краја 20. века.

Сви учесници на трибини су дугогодишњи непосредни изршиоци послова и радњи којима се бави војнообавештајна служба и специјалне јединице, тако да су присутни имали прилике да се упознају са радом војнообавештајне службе и специјалнеих јединица у миру и рату, њеном значају и доприносу безбедности земље, као и другим појединостима које су карактерисале сву сложеност рада у условима међународне изолације, унутрашњих немира, директних непосредних претњи највећих светских сила, и агресији НАТО-а на нашу земљу.

Овом догађају присуствовали су директор Градске библиотеке, директори привредних предузећа, проф. др Павле Раданов (бивши градоначелник града Панчева), представници удружења Ветерани 72. специјалне, Ветерани Посебних јединица полиције,  Ветерана Ратне морнарице, Савеза резервних војних старешина, пензионисани припадници војнообавештајне службе,  грађани града Панчева, а од медија РТ Војводина и ТВ Панчево.

Оставите одговор