Делегација ВВОСС у посети генералима Павковићу и Милетићу у Финској

 

Трочлана делегација ВВОСС је после боравка у Белорусији, била и у Финској где је 05. јула посетила генерале Павковића и Милетића, који су у затвору у близини Хелсинкија.

Генерали Павковић и Милетић нису крили задовољство посетом делегације из  Србије. Навели су да су, без обзира што су суђења била намештена и пресуде некоректне, неправедне и мимо свих правних норми, задовољни третманом финских власти и особља у затвору. Очекују да ће у наредне две године бити пуштени на слободу. Затражили су помоћ нашег Удружења око издавања личних карата, јер, како су рекли, наша власти и институције ништа не чине да им се помогне. Због тога чланови њихових породица нису у могућности да подигну пензије и остваре друга права.

Делегација ВВОСС је 06. јула посетила и Амбасаду Србије у Хелсинкију, где се сусрела са Амбасадором, господином Сашом Обрадовићем. Амбасадор је у разговору истакао да је неколико пута за време свог мандата посетио генерале у затвору, за разлику од својих претходника. Изразио је спремност да у оквиру својих надлежности пружи помоћ српским генералима.

    

 

Оставите одговор