Одржана 6. седница Скупштине ВВОСС

Дана, 22. фебруара 2019. године, у Кристалној дворани Дома Војске Србије одржана је 6. седница Скупштине удружења ВВОСС.

Седници је присуствовало 88 чланова Удружења и 16 гостију из састава Министарства одбране, Војске Србије и других удружења. Седницом је руководило радно председништво на челу са генерал-пуковником у пензији проф. др Бранком Кргом, Председником Скупштине Удружења.

Пре почетка седнице интонирана је химна Републике Србије и минутом ћутања одата почаст преминулим члановима Удружења. Скупштини су се обратили гости пожелевши успех у раду, наглашавајући значај постојања нашег Удружења и веома добру сарадњу са институцијама система одбране и другим удружењима.

Усвојена су следећа документа: извештај о раду Удружења у 2018. години, извештај Надзорног одбора о раду Удружења у 2018. години и план рада Удружења у 2019. години.

Изабран је нови члан Управног одбора Радован Обрадовић, који је на том месту заменио Бранислава Љушића који због личних обавезе није у могућности да се посвети раду у УО Удружења.

Појединцима су додељена признања Удружења. За несебичан и самопрегоран рад и велики допринос успешној реализацији пројекта ”Сто година савезништва” додељена су два медаљона, Аркадију Лалићу и Милану Пејовићу.  За пружену помоћ у функционисању, реализацији активности и изванредну сарадњу са нашим Удружењем додељена је 1 захвалница, позпуковници Биљани Пашић из Медија центра Одбрана.

У завршној речи генерал Крга је изразио захвалност члановима и гостима на учешћу у раду седнице. Оценио је да је реализован велики број активности у протеклој години и истакао да је пред Удружењем у 2019. години велики број активности, издвојивши значај обележавања 20 година од одбране у агресији НАТО. Поменуо је и значај решавања проблема простора за рад Удружења и изразио наду да ће се тај проблем решити у овој години. Нагласио је да је и протекле године потврђено да је ВВОСС удружење са добрим намерама и да је спремно да помогне систему одбране. Оценио је да је сарадња са другим удружењима веома добра. На крају је пожелео успех у раду представницима Министарства одбране, Војске Србије и других удружења. Члановима Удружења се захвалио на досадашњем ангажовању и пожелео им добро здравље и успех.

По завршетку седнице Скупштине приређен је коктел за све учеснике.     

Оставите одговор