Књига на поклон

У име нашег Удружења, а уз дозволу и захтев аутора, објављујемо допуњену књигу „Методе ефикасније процене борбене ситуације“, Владимира Шепеца у целости.

Метода коју ова књига обрађује „рођена“ је у систему веза (телекомуникација) и противелектронске борбе (електронских дејстава) пре нешто више од двадесетпет година (што је истакнуто у уводу књиге). Тада је дигитализација и пренос података започињала свој бурни развој. Данас када је интернет достигао енормни ниво и пренос података (који сада подразумева пренос свих облика информација) постао примарна комуникација, поставља се питање да ли се и он може посматрати као СМО/ТМО. Зато је књига допуњена формулом (41/1) која ово потврђује. Сем тога књига је допуњена мањим објашњењима која додатно побољшавају јасноћу неких делова књиге и на крају унете су исправке неких грешака у књизи.

Заинтересовани за проверу прорачуна у овој књизи или за нове прорачуне у већем обиму за допуну и побољшање методе могу добити програм (софтвер) са листама за израчунавање свих коначних резултата позивом на адресу veteranivos@gmail.com.

Методе ефикасније процене борбене ситуације

Оставите одговор