ДЕСЕТ ГОДИНА УСПЕШНОГ РАДА ВВОСС

Дан удружења  „Ветерани војнообавештајне службе Србије“

У ресторану Дома Војске Србије у Београду 24. јуна обележен је Дан удружења „Ветерани војнообавештајне службе Србије“.

Свечаности поводом десетогодишњице Удружења присуствовали су изасланик министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић, директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, саветници министра одбране, представници установа МО и јединица ВС. На почетку свечаности минутом ћутања одата је пошта преминулим члановима удружења и свим невино страдалим жртвама у недавним немилим догађајима у Србији.

Скуп је отворио председник Управног одбора капетан бојног брода у пензији Градимир Јовановић. Он је у кратком обраћању споменуо све значајније резултате постигнуте током минуле деценије рада Удружења. Посебно је истакао да су чланови удружења припадници који су дали велики допринос у одбрани наше земље, реализацијом задатака из области војне дипломатије, оперативно-аналитичких делатности, обавештајно-извиђачких активности, прикупљањем података ЕИ и ПЕД, као и криптозаштите и крипто-аналитичке делатности. Такође је говорио о сарадњи са ветеранским и сродним удружењима у Србији и у иностранству, те значају да се прошири та активност у региону. Захваљујући континуираном раду и постигнутим резултатима наше удружење је препознато као удружење које значајно може да допринесе систему одбране. Позвао је све чланове удружења  да се активно укључе у реализацију планираних пројеката, која значајно могу допринети будућем статусу удружења и даљем повећању чланства.

Јовановић се посебно захвалио директору Војнообавештајне агенцији на подршци и помоћи коју је ВОА пружила у реализацији значајних активности. Речи захвалности упутио је и Управи за традицију, стандард и ветеране са којима удружење остварује добру сарадњу и постиже значајне резултате у области неговања традиција.

Поздрављајући присутне директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић је рекао да су ветерани, током службе, дали велики допринос војнообавештајној служби, војсци и држави, посебно у областима безбедности и стабилности Србије. Честитајући десетогодишњицу постојања удружења захвалио се свим члановима удружења који су својим радом допринели промовисању удружења и неговању традиција војнообавештајне службе Србије.  Нагласио је да ће ВОА наставити да пружа пуну подршку у раду удружења.

Бригадни генерал Горан Момчиловић је пренео поздраве министра одбране Милоша Вучевића, који због искрслих обавеза није могао да присуствује скупу и изразио захвалност ветеранима који су у тешким временима обављали значајне дужности у области безбедности. Напоменуо је да МО препознаје наше удружење као снагу која својим деловањем и радом даје значајан допринос и активно учествује у реализацији активности од обостраног значаја за МО, Војску Србије и наш државни систем.

            У уметничком делу програма учествовао је Етно-ансамл ,,Зора“, Учитељског факултета Универзитета у Београду, под управом доц. др Александре Стошић, који је извео сплет родољубивих песама. Заједно са њима и у наставку музичког програма наступио је и трио Уметничког ансамбла МО ,,Станислав Бинички“. Учесницима програма уручене су захвалнице и пригодни поклони.

            На свечаности су новим члановима уручене чланске карте, а дружење је настављено уз свечани ручак.

Оставите одговор