Трибина и изложба „Мудрост је оружје јаких“

Одржавање трибине и отварање изложбе „Мудрост је оружје јаких“ о историјату Војно-обавештајне службе Србије у организацији Удружења ветерана војно-обавештајне службе Србије у сарадњи са Министарством одбране Републике Србије у четвртак, 23. новембра 2023. године у 11.00 часова, у библиотеци града Панчева.

По први пут у Панчеву ће на трибини говорити проф др генерал-пуковник Бранко Крга, бивши начелник Војно-обавештајне службе и Генералштаба ВС, о војној дипломатији у условима настанка кризе и ратне ситуације; затим, професор доктор Милоје Пршић о историји Војно-обавештајне службе, као и пуковници Љубинко Кнежевић, Драган Радулац и Велибор Базовић о извиђачким, оперативним и аналитичким делатностима Војно-обавештајне службе у миру и рату.

Сви учесници на трибини су уједно и дугогодишњи непосредни изршиоци послова и радњи којима се бави Војно-обавештајна служба, тако да ће присутни имати прилике да се, по први пут, упознају са радом службе у миру и рату, њеном значају и доприносу безбедности земље, као и другим поједниностима које су карактериласе сву сложеност рада у условима међународне изолације, унутрашњих немира, директних непосредних претњи највећих светских сила, и агресије НАТО-а на нашу земњу.

На трибини ће бити обрађене следеће теме:

  1. Историја настанка и развоја војнообавештајне службе, проф. др Милоје Пршић
  2. Војнообавештајна извиђачка и аналитичка делатност у 20 веку, пук. Љубинко Кнежевић
  3. Војнообавештајна оперативна делатност у мирнодопским и ратним условима, пук. Драган Радулац
  4. Електронско извиђање и обрада података, пук. Велибор Базовић
  5. Војна дипломатија у условима настанка кризе и ратним ситуацијама, проф. др Бранко Крга

Оставите одговор