Трибина и изложба „Мудрост је оружје јаких“

Одржавање трибине и отварање изложбе „Мудрост је оружје јаких“ о историјату војнообавештајне службе Србије у организацији удружења „Ветерани војнообавештајне службе Србије“ у сарадњи са Министарством одбране Републике Србије у четвртак, 30. новембра 2023. године у 11.00 часова, у сали Дома Војске Србије у Нишу.

По први пут у Нишу ће на трибини говорити проф др Бранко Крга генерал-пуковник у пензији, бивши начелник војнообавештајне службе и Генералштаба ВС,  пуковници у пензији проф др Милоје Пршић, Љубинко Кнежевић, Драган Радулац и Велибор Базовић.

Сви учесници на трибини су уједно и дугогодишњи непосредни изршиоци послова и радњи којима се бави војнообавештајна служба. Присутни ће имати прилику да се, по први пут, упознају са радом службе у миру и рату, њеном месту, улози, значају и доприносу безбедности земље, као и другим појединостима које су карактерисале сву сложеност рада у условима међународне изолације, унутрашњих немира, директних непосредних претњи највећих светских сила и агресије НАТО-а на нашу земљу.

На трибини ће бити обрађене следеће теме:

  1. Историја настанка и развоја војнообавештајне службе,
  2. Војнообавештајна извиђачка и аналитичка делатност у 20 веку,
  3. Војнообавештајна оперативна делатност у мирнодопским и ратним условима,
  4. Електронско извиђање и обрада података,
  5. Војна дипломатија у условима настанка кризе и ратним ситуацијама,

Оставите одговор