Посета ВОА

Дана 17.06. 2016. године, а на основу Плана сарадње Министарства одбране Р. Србије и Војске Србије са удружењима у 2016. години, Војнообавештајну агенцију је посетила делегација Удружења Ветерани војнообавештајне службе Србије.

posetaveterani

Током посете делегацији Удружења ветерана војнообавештајне службе је представљен Ситуациони центар, где су им презентоване активности на праћењу безбедносне ситуације у МНОп у којима су ангажовани припадници Војске Србије. Указано им је и на место и улогу ВОА у обавештајном обезбеђењу  наших припадника приликом учешћа у МНОп и реализацији друге мисије Војске Србије.

posetaveterani2

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете и упознао чланове делегације са задацима које реализује Војнообавештајна агенција. У жељи да ова посета прерасте у традицију, у  Војнообавештајну агенцију су добродошли “сви они који раде на добробити Р. Србије,  Министарства одбране и Војске Србије“ нагласио је бригадни генерал Дабић.

Током посете представницима ВОА су се обратили Мирко Божић, најстарији члан Удружења и учесник Народноослободилачког рата који је говорио о почецима оснивања и организовања војнообавештајне службе. Генерал пуковник у пензији Бранко Крга је евоцирао успомене из рада Службе у време агресије НАТО снага на нашу земљу. Миодраг Капор је, као најмлађи припадник делегације, поручио свим сада активним лицима да се слободно интересују за рад Удружења и да се по одлску у пензију активно укључе у његов рад.

На крају посете, председник Управног одбора Удружења, генерал-мајор у пензији Радослав Шкорић, захвалио се директору Војнообавештајне агенције на реализацији целокупног програма посете и пријатном боравку у објекту Агенције.

Оставите одговор