Обилазак Српског војничког гробља у Битољу

 

Комеморативним скупом на Српском војничком гробљу у Битољу 11. новембра 2017. године свечано је обележена 99. годишњица од Дана победе у Првом светском рату.

Полагањем венаца пошту страдалим српским војницима одале су делегација влада Републике Србије и Македоније, Војске Србије, Армије Македоније, амбасадора Француске и Мађарске, почасног конзула Србије у Битољу, војни представници – Руске федерације, САД, Кине, Грчке, НАТО, Немачке, Велике Британије, Аустрије, Бугарске и представника српских асоцијација у Македонији и припадници нашег Удружења.

    

Присутне је на овај значајан историски догађај подсетио помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Милошевић. Комеморацији у Битољу, присуствовали су и студенти Војне академије и Криминалистичко-полицијске академије из Београда, ученици основних и средњих школа из Горњег Милановца и чланови више ветеранских удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, који су током дана посетили још неколико војних меморијала у близини Битоља.

    

У општини Новаци, на путу до Кајмакчалана, положени су венци на српска војничка гробља у селима Бач, Добровени, Живојно и Скочивир где су се одиграле бројне ратне операције пробоја Солунског фронта. Целокупној активности присуствовао је један члан нашег удружења, као и два члана Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.

Оставите одговор