Мирко Божић, пуковник у пензији, 1929 – 2017

После 40 дана борбе са повредама које је задобио у саобраћајној несрећи, 15. новембра, тело више није издржало.

После 40 дана борбе са повредама које је задобио у саобраћајној несрећи, 15. новембра, тело више није издржало.

Мирко је ударен возилом док је прелазио пешачки прелаз у непосредној близини своје куће, одакле је пребачен на ВМА, где је провео сво преостало време у коми.

На сахрани, одржаној 29. децембра на Новом Бежанијском гробљу, присуствовали су, поред породице, пријатеља и родбине представници многобројних јединица, организација и удружења чији је припадник Мирко био.

Представници СУБНОР-а Србије – ГО Београд – општине Савски Венац, Ветерани војнообавештајне службе Србије, Покрет социјалиста општине Савски венац и радио-клуба Нови Београди говорили су о Мирковим животу и раду у тим институцијама и колико је много урадио за целину и за сваког од њих појединачно.

Сви су напомињали његов богат и мукотрпан пут од партизанских дана па надаље, напомињући огроман број дужности, успеха, одликовања и похвала које је Мирко постизао. Сви су истицали његову величину као људску врлину и неисцрпну енергију коју је поседовао.

Свако је појединачно наводио проблеме са којима су се заједно са Мирком суочавали, али и резултате које су увек на крају постизали.

Једно је код свих присутних било заједничко:

Напустио нас је велики човек, у малом телу!

Нека ти је вечна слава и хвала Друже Мирко!

Оставите одговор