Вожњом Дунавом и Савом обележен Дан Удружења

     

Дана 25. јуна 2018. године обележен је Дан нашег Удружења на броду посебне намене ”Козара” Речне флотиле Војске Србије.

За прославу се пријавило 117 чланова Удружења, чланова породица преминулих припадника војнообавештајне службе. Поред тога ту су били и гости из састава Министарства одбране и Војске Србије, као и Удружење подморничара Србије. Нажалост неки су мало каснили па је брод отпловио и без њих.

  

Током трочасовне вожње бродом Козара по Сави и Дунаву било је прилике да се виде многи детаљи града Баограда који се могу видети само са реке, као и довољно времена да се поприча и подружи.

    

На крају је, у најкраћем, генерал у пензији Радослав Шкорић, Председник Управног одбора Удружења, рекао неколико речи о активностима Удружења и пројектима који су у току, а затим је Председник Скупштине, генерал у пензији, Бранко Крга уручио  захвалницу Удружења са дипломом заменику команданта брода ”Козара” капетану корвете Зорану Стричићу, у знак захвалности за пружено гостопримство. Такође, захвалница је уручена и потпуковнику Вукадину Вукадиновићу, из Управе за стандард, традицију и ветеране. Уручене су и чланске карте новим члановима Удружења.

            

Дружење уз војнички пасуљ је протекло у веома добром расположењу свих присутних.

Оставите одговор