Обележен Дан Удружења

У складу са Планом сарадње МО и ВС са удружењима у 2019. години и Планом рада удружења ”Ветерани војнообавештајне службе Србије” (ВВОСС) у 2019. години, овогодишње обележавање 25. Јуна – Дана Удружења одржано је у ВУ Моровић у уторак 25. Јуна т. г.

Учествовало је 57 лица, и то гостију (по два представника ВОА и УТСВ), чланова Удружења (пуноправни и почасни), брачних другова или припадника породице члана Удружења, припадника породице преминулих чланова Удружења.

Превожење аутобусом, који нам је без накнаде обезбедила УТСВ МО, извршено је на релацији Београд “Плато“ (угао ул. Немањина и Ресавска) – станица ГСП на ауто-путу код Сава Центра – Манастир Привина Глава – Спомен обележје Сремски фронт –  ВУ Моровић – Споменик и Етно поставка Филипу Вишњићу у Вишњићеву – станица ГСП на ауто-путу код Сава Центра – Београд (угао ул. Немањина и Ресавска).

План обележавања је извршен по следећем: долазак и укрцавање у аутобус, угао ул. Немањина и Ресавска; полазак угао ул. Немањина и Ресавска; укрцавање на станици ГСП на ауто-путу код Сава Центра; превожење до Манастира Привина Глава; обилазак Манастира Привина Глава; превожење до Спомен обележја Сремски фронт; обилазак Спомен обележја Сремски фронт и полагање цвећа; превожење до ВУ Моровић; ручак у ВУ Моровић и краћи Извештај о раду Удружења у т. г.; превожење до Споменика и Етно поставке Филипу Вишњићу у Вишњићеву; обилазак Споменика и Етно поставке Филипу Вишњићу; превожење до станице ГСП на ауто-путу код Сава Центра и и повратак до “Платоа“ (угао ул. Немањина и Ресавска).

Током превожења били су обезбеђени вода и воће.

Током посете, домаћинима у Манастиру Привина Глава и Споменику и Етно поставци Филипу Вишњићу у Вишњићеву су уручени пригодни поклони и захвалнице Удружења.

У припреми и током реализације посете показано је велико интересовање чланова нашег Удружења. Посету ценимо веома успешном.

Оставите одговор