Обележавање деветогодишњице удружења “Ветерана војнообавештајне службе Србије“

Припадници удружења су се окупили 25. јуна 2022. године на броду “Козара“, из састава РРФ Војске Србије, и обележили девет година постојања удружења. Присутни чланови удружења и њихови гости су по лепом времену, уз помоћ ревносних и сада већ традиционалних домаћина, у добром расположењу разменили своја сећања, животне приче и надања. Лепа су била сећања на колеге и саборце, посебно на оне који више нису са њима и њихове породице које су остале верне удружењу.

Колегијалност, борбеност, пријатељство и саборност присутних, као и и све друго што их је спајало, водило их је до сада у намери да подрже рад удружења. Између осталог покушаће да удружење постане још један дом неукљученим – бившим припадницима – извиђачких и обавештајних структура војске и министраства одбране, који су деценијама уназад били дубоко посвећени Србији.

У име свега што су чинили и чине, израдом сталне поставке у просторијама удружења, садашњи чланови удружења настојеће да трајно скину прашину из сећања на једно време и људе који су га испунили, а на понос будућим генерацијама. У нади да ће десетогодишњицу постојања, 2023. године, удружење дочекати бројније за неколико десетина чланова, додељене су чланске карте једанаесторици нових чланова.

У нади да ће наредни сусрети и активности удружења бити испуњени новим људима, активностима и већом видљивошћу у друштву, завршена је ова лепа летња активност.

Оставите одговор